Moeilijk te volgen

  • Veel beelddenkers vinden het lastig om hun gedachten om te zetten in taal of getallen. Een oplossing die voor jou heel helder is, is daardoor voor een taalgeoriënteerde collega, leidinggevende, leerkracht of partner moeilijk te volgen. Dat leidt regelmatig tot onbegrip en frustratie.


Hoogsensitief

  • Als jij een vergaderzaal of lokaal binnenkomt, voel je direct wat voor sfeer er hangt, terwijl collega’s of klasgenoten zich misschien nergens van bewust zijn. Beelddenkers denken in ongeveer 32 beelden per seconde en krijgen daarnaast ook alle omgevingsinformatie gelijktijdig binnen. Daarom gaan beelddenken en hooggevoeligheid vaak hand in hand. Misschien typeren mensen je als dromer of word je zelf moe van alle prikkels. 


Andere aanpak

  • Beelddenkers hebben een voorkeur om eerst naar het geheel te kijken en daarna naar de details. Ze leggen snel verbanden en voegen eigen kennis en ervaring toe. Taaldenkers werken precies andersom: zij kunnen het grote geheel pas overzien als alle details in kaart zijn gebracht. Een struikelblok kan zijn dat je als beelddenker te snel in grote stappen denkt en je communicatie niet goed afstemt op de denksnelheid van taalgeoriënteerde mensen. Hoewel uit onderzoek is gebleken dat je waarschijnlijk goed bent in organiseren en de leiding nemen, kun je tegelijkertijd voor anderen chaotisch, afgeleid of ongeconcentreerd.

Bij Goed-in-Beeld ontdek je voor elk van de valkuilen een oplossing die past bij jou
Je ervaart hoe je vanuit eigen inzicht en intuïtie de communicatie met taaldenkers kunt bevorderen, hoe je die scherpe waarnemingen kunt afschermen of juist kunt benutten en hoe je pijnpunten ombuigt tot kracht. Ontdek onze diensten of neem direct persoonlijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Ben jij een beelddenker? Doe de test!