Twitter facebook linkedin kl
goed-in-beeld
Karin Breen-Posthuma
M: 06 - 21570717
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hooggevoeligheid komt regelmatig voor bij beelddenkers

Behalve dat het belastend is, zonder dat ze het zich bewust zijn, is het ook heel vermoeiend. Ik leer mijn cliënten eerst hoe ze met hun hooggevoeligheid moeten omgaan door zich beter af te schermen. Dan krijgen ze hun vertrouwen terug. En dát is de basis waarop ze op een ontspannen manier vanuit hun eigen kwaliteiten verder kunnen in het onderwijs of op het werk. Met eenvoudige visualisatie technieken wordt daar aandacht aan besteed.

Kernvisiemethode

Beelddenkende en eventueel hooggevoelige kinderen die op school niet tot hun recht komen, kunnen met de juiste begeleiding weer op hun niveau presteren. Door een eenvoudige techniek – de kernvisiemethode – krijgen ze structuur en helderheid, waardoor ze gemakkelijker meekomen in het talige onderwijs. Hierdoor keert het vertrouwen in eigen capaciteiten weer terug en komen ze weer tot bloei.

Structuur in het denkproces

Mindmappen is een ander middel dat wordt ingezet. Deze creatieve en kleurrijke techniek geeft op een snelle en overzichtelijke manier structuur aan het denkproces. In drie tot vijf afspraken leren de kinderen de nieuwe technieken en daarna kunnen ze het zelf.