Twitter facebook linkedin kl
goed-in-beeld
Karin Breen-Posthuma
M: 06 - 21570717
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

appelsEerst het beeld of eerst de tekst?

Eerst het beeld?

Dat heet beelddenken, daar is niks mis mee! Beelddenkers zien direct het plaatje van een boom voor zich als ze het woord 'boom' horen. En ook waar de boom staat, hoe de omgeving van de boom eruitziet, hoe de boom ruikt, etc.

Beelddenkers zien 32 beelden per seconde

Beelddenkers denken razendsnel doordat ze de dingen voor zich zien (32 beelden per seconde). Ze combineren het beeld direct met voorgaande beelden. Daardoor schakelen ze moeiteloos en kunnen ze met meerdere dingen tegelijk bezig zijn.

 

In grote verbanden denken

Door het denken in grote verbanden kan een beelddenker opeens met een creatieve oplossing komen, zonder te kunnen verklaren waar dit vandaan komt. Ze houden zich minder bezig met details en zijn intuїtief. Veel beelddenkers zijn hooggevoelig. Dat betekent dat ze extra gevoelig zijn voor hun omgeving, voor de sfeer. Ze begrijpen snel hoe mensen om hen heen op elkaar reageren. Een goede eigenschap, maar het slokt ook veel aandacht op. 

   

appelsEerst de tekst?

Dat kan duiden op taaldenken, maar wat is taaldenken?

Taaldenkers zien geen plaatje bij het horen van het woord ‘boom’. Ze zien de letters van het woord voor zich.

Een taaldenker denkt dus primair in woorden, is auditief sterk, leert stapje voor stapje op weg naar het grote geheel, is analytisch ingesteld en goed georganiseerd.