Twitter facebook linkedin kl
goed-in-beeld
Karin Breen-Posthuma
M: 06 - 21570717
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


'Ik had een 9+
voor mijn dictee!'

'Bij topo zie ik de kaart voor me en kan ik zo alle plaatsen aanwijzen.' 

- vervolg -

'Dat komt omdat ik een foto van de kaart maak en die opsla in mijn hoofd.' 

Coaching voor kinderen

MindmapMV 300Beelddenkende kinderen die op school niet tot hun recht komen, kunnen met de juiste begeleiding weer op hun niveau presteren. Door een eenvoudige techniek – de kernvisiemethode – krijgen ze structuur en helderheid, waardoor ze gemakkelijker meekomen in het talige onderwijs. Hierdoor keert het vertrouwen in eigen capaciteiten weer terug en komen ze weer tot bloei.

Mindmappen is een ander middel dat wordt ingezet. Deze creatieve en kleurrijke techniek geeft op een snelle en overzichtelijke manier structuur aan het denkproces. Hooggevoeligheid komt regelmatig voor bij beelddenkers. Indien van toepassing wordt daar met eenvoudige visualisatietechnieken eveneens aandacht aan besteed. In drie tot vijf afspraken leren de kinderen de nieuwe technieken en daarna kunnen ze het zelf.

"Door de coaching heeft mijn zoon zijn zelfvertrouwen teruggekregen"

Moeder: 'Door de coaching heeft mijn zoon zijn zelfvertrouwen teruggekregen. Hij weet nu dat hij de studiestof, die zijn school aanbiedt, op een andere manier tot zich moet nemen. Dicteewoorden fotografeert hij en slaat hij op in zijn hoofd. De studiestof vertaalt hij in een mindmap. Op deze manier brengt hij structuur aan en ziet hij allerlei verbanden. Hij heeft plezier in het leren omdat hij op een creatieve manier met de studiestof kan omgaan. De resultaten zijn verbluffend. Vriendjes willen nu ook leren mindmappen.

Het gaat nog steeds erg goed. Hij vindt het saai worden al die tienen! Alleen begrijpend lezen, blijft lastig, maar ook daar scoort hij voldoende.

Meer informatie

Naast coaching voor kinderen, begeleidt ik ook volwassenen en middelbare scholieren.

Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek over hoe ik uw kind kan begeleiden.