Twitter facebook linkedin kl
goed-in-beeld
Karin Breen-Posthuma
M: 06 - 21570717
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Ik heb een tijd bij een psycholoog gelopen omdat ik op school ben gepest.
Maar de therapie die ik bij Karin heb gekregen, heeft me veel meer geholpen."

"Weer vertrouwen in mijzelf gekregen. Alles wat ik zie en ervaar, kan ik nu een plaats geven!"

Coaching

De wereld om ons heen is vooral gericht op woorden en minder op beelden. Toch zijn er veel mensen die hoofdzakelijk in beelden denken. Deze beelddenkers kunnen vastlopen op hun manier van denken en het idee krijgen niet capabel te zijn, terwijl ze dat wél zijn.

Gevoelig voor sfeer

Beelddenkers zijn vaak heel gevoelig voor sfeer, menselijke verhoudingen, onrust en onveiligheid in een klas, op het werk etc. En dat kan hun aandacht meer opeisen dan wat er tijdens de les/ het werk van hen wordt gevraagd. In de coaching leer ik ze om zich meer af te sluiten voor situaties van buitenaf, waardoor ze zich gemakkelijker kunnen concentreren.

Onbegrip bij andere mensen

Beelddenkers zien vaak direct iets voor zich. Ze kunnen meerdere dingen tegelijk doen, maar hun gedachten schieten ook overal naartoe. Ze denken in grote verbanden en doorzien situaties heel snel. Maar dat kunnen ze niet onder woorden brengen. Dat veroorzaakt vaak onbegrip bij andere mensen. Beelddenkers willen het nut van een opdracht graag weten voordat ze eraan beginnen.

Hooggevoeligheid bij beelddenkers

Hooggevoeligheid komt regelmatig voor bij beelddenkers. Behalve dat het belastend is, zonder dat ze het zich bewust zijn, is het ook heel vermoeiend. Ik leer mijn cliënten eerst hoe ze met hun hooggevoeligheid moeten omgaan door zich beter af te schermen. Dan krijgen ze hun vertrouwen terug. En dát is de basis waarop ze op een ontspannen manier vanuit hun eigen kwaliteiten verder kunnen in het onderwijs of op het werk. Met eenvoudige visualisatie technieken wordt daar aandacht aan besteed.

Gesprekken met de ouder

Naast de gesprekken met het kind voer ik ook 1 of 2 gesprekken met de ouder. Daarbij geef ik uitleg over het beelddenken en welke rol u als  ouder hierin kunt spelen. Regelmatig komt het voor dat een van de ouders ook een beelddenker is. Dat geeft herkenning en biedt aanvullende handvatten om uw kind nog beter te helpen.

Meer informatie

Meer informatie over wat beelddenken is vindt u hier. Graag begeleid ik kinderen, volwassenen en middelbare scholieren om hun talent in beelddenken in te zetten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 06 - 21570717 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..