Twitter facebook linkedin kl
goed-in-beeld
Karin Breen-Posthuma
M: 06 - 21570717
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitleg workshops

hersenhelften

Workshop 'Beelddenker in Beeld'

Tijdens de workshop ‘Beelddenker in beeld’ ga ik in op wat beelddenken is, welke kenmerken een beelddenker heeft en welke kwaliteiten beelddenken met zich mee brengt. Een belangrijk onderdeel van deze workshop is hoe je die kwaliteiten inzet om beter te kunnen leren of functioneren. Daarnaast is er aandacht voor de ouders: hoe kunnen zij hun beelddenkende (en vaak hooggevoelige) kind helpen hun talent als beelddenker te benutten.

 

mindmapWorkshop 'Mindmappen' 

Kinderen die beelddenken, kunnen problemen krijgen op school op het gebied van: taal, rekenen, tekstbegrip, concentratie en werktempo. Ze krijgen op een andere manier de informatie binnen en verwerken dat ook anders dan niet-beelddenkers. Beelddenkers hebben immers een sterke voorkeur voor beelden, kleuren en patronen. Hun rechter hersenhelft dus, terwijl de meeste informatie via de linker hersenhelft aangeboden wordt. Mindmappen zorgt ervoor dat juist deze rechter hersenhelft meer gebruikt wordt. Hierdoor wordt samenwerking linker en rechter hersenhelft meer gestimuleerd.

Het beeld van de mindmap

Door het beeld, in dit geval de mindmap, zelf te maken onthoud je de dingen beter en zie je de onderliggende verbanden beter. Je gebruikt je creativiteit meer waardoor het leren speelser, meer ontspannen en daardoor leuker wordt.

Meer informatie

Naast deze workshops is individuele begeleiding (coaching) ook mogelijk. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.